Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: російські військові, які воюють в Україні, відчувають нестачу води


«Пошкодження, завдані під час російських ударів по комунальній інфраструктурі, майже напевно призводять до перебоїв у водопостачанні»
«Пошкодження, завдані під час російських ударів по комунальній інфраструктурі, майже напевно призводять до перебоїв у водопостачанні»

Деякі російські військові підрозділи, які воюють в Україні, ймовірно, відчувають нестачу питної води, заявила 13 серпня розвідка Великої Британії.

«Пошкодження, завдані під час російських ударів по комунальній інфраструктурі, майже напевно призводять до перебоїв у водопостачанні. Ця проблема загострюється через спеку», – йдеться в повідомленні.

У розвідці звернули увагу на те, що 23 липня 2024 року проросійський військовий блогер зазначив, що норму води для російських пілотів обмежено одним літром на день.

«Це еквівалентно чверті мінімальної рекомендованої потреби у воді для роботи при високих температурах. Як повідомляється, в результаті російські пілоти звернулися по воду до місцевих жителів», – заявили у відомстві.

За повідомленням, у відповідь на нестачу води деякі російські військові підрозділи були змушені імпровізувати із засобами для фільтрації, використовуючи калюжі для щоденних потреб у воді.

«Це, швидше за все, призвело до збільшення захворювань, що передаються через воду, серед російських солдатів. Цей дефіцит води, що призводить до зневоднення і підвищеного ризику зараження, майже напевно вплине на моральний стан й оперативну ефективність», – кажуть у розвідці Британії.

Наприкінці липня британські військові припускали, що Росія продовжить тактичне просування в найближчі тижні, однак її загальна оперативна спроможність залишається обмеженою через низку чинників, серед яких – високий рівень відтоку особового складу, обмежена підготовка і нестача офіцерів.

Форум

XS
SM
MD
LG