Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було 112 боєзіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку


На даний час бої на Курахівському напрямку не вщухають, повідомляють у штабі. Фото ілюстративне
На даний час бої на Курахівському напрямку не вщухають, повідомляють у штабі. Фото ілюстративне

З початку доби на фронті відбулося 112 бойових зіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«На Курахівському напрямку на цей час нараховується 46 атак окупантів. Загарбники зберігають найбільшу активність біля Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Георгіївки та поблизу Водяного. Двадцять шість ворожих штурмів відбито Силами оборони, на даний час бої не вщухають», – йдеться у зведенні.

Також, за даними штабу, противник був активним на Куп’янському напрямку, де було 18 атак в районах Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого, дев’ять з них тривають.

17 разів сили РФ атакували на Лиманському напрямку, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Греківки, Невського, Тернів та Торського. Українські захисники відбили 13 атак противника, бої тривають.

На Покровському напрямку, на якому донедавна було найбільше боєзіткнень, бої точилися в районах населених пунктів Промінь, Крутий Яр та Селидове – тут ЗСУ відбили дев’ять наступальних та штурмових дій противника, ще два боєзіткнення триває.

У штабі також повідомляють про російські атаки на Харківському, Краматорському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

У своєму звіті, опублікованому 13 жовтня американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що російські війська нещодавно відновили тактичні наступальні атаки в районі межі Донецької і Запорізької областей і досягли тактичних успіхів у локалізованих наступах, «але поки що ця діяльність не є частиною більшої оперативної наступальної операції для підтримки ширшої російської наступальної операції на заході Донецької області».

У звіті за 9 жовтня ISW дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG