Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на фронті було 77 боєзіткнень, майже половина – на Покровському напрямку


Також противник активним був на Харківському і Куп’янському напрямках.
Також противник активним був на Харківському і Куп’янському напрямках.

На фронті станом на 22:00 відбулося 77 бойових зіткнень, «найгарячішою» сьогодні залишалася ситуація на Покровському напрямку, де війська РФ 27 разів намагалися вклинитися в українську оборону біля Воздвиженки, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Калинового та Уманського. Про це повідомляє у зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«Наразі 22 атаки ворога відбито, п’ять боєзіткнень тривають. Наші оборонці вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника вглиб української території. Противник зазнає значних втрат - за попередньою інформацією сьогодні наші воїни знешкодили на цьому напрямку 276 окупантів, 92 з них – безповоротно», – йдеться у повідомленні.

Також противник активним був на Харківському і Куп’янському напрямках.

На Харківському напрямку загарбники дев’ять разів атакували неподалік Глибокого та Вовчанська: сім російських атак успішно відбили українські захисники, ще дві – тривають.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку сили РФ протягом дня десять разів намагалися просунутися до українських позицій неподалік Синьківки, Стельмахівки Берестового та в напрямку Глушківки – сім атак противника успішно відбили Сили оборони, бої продовжуються.

На Сіверському напрямку російські загарбники п’ять разів безуспішно намагалися прорвати оборону в районах Верхньокам’янського та Виїмки, а на Краматорському напрямку активність російських військ вилилась в п’ять бойових зіткнень – три атаки в районах Часового Яру та Андріївки захлинулись, два боєзіткнення триває, додають у Генштабі.

Генеральний штаб ЗСУ заявив зранку 21 липня, що минулої доби «ворожа активність зросла майже по всьому фронту», було 172 бойових зіткнення.

Протягом останніх двох місяців Покровський напрямок залишається одним з «найгарячіших».

Армія Росії окупувала Новопокровське на північний захід від Авдіївки – про це у ніч проти 14 червня заявив проєкт DeepState.

Агресору, таким чином, залишається близько 25 кілометрів на захід до Покровська, і близько 20 кілометрів до траси, яка сполучає Покровськ із Мирноградом – і Костянтинівкою на північ.

Форум

XS
SM
MD
LG