Доступність посилання

ТОП новини

У Києві завтра будуть стабілізаційні відключення. «Укренерго» прогнозує збільшення дефіциту в енергосистемі


Компанія «Укренерго» прогнозує завтра протягом доби дефіцит в енергосистемі
Компанія «Укренерго» прогнозує завтра протягом доби дефіцит в енергосистемі

У Києві завтра, 4 червня, протягом всієї доби діятимуть стабілізаційні відключення, попередив начальник столичної міської військової адміністрації Сергій Попко.

«За вказівкою Укренерго, впродовж всієї доби діятимуть графіки.
Економте. Допомагайте нашій з вами єдиній енергосистемі!
Електропостачання в столиці», – написав він у телеграмі.

Компанія«Укренерго» прогнозує завтра протягом доби дефіцит в енергосистемі – його обсяг очікується вищим, ніж сьогодні. Причина – зростання споживання через спеку та зниження обсягів імпорту. Ліміти на споживання електроенергії діятимуть з 00:00 до 24:00 для кожної області.

Остання масована атака на українську енергосистему відбулася у ніч проти 1 червня. Тоді російські військові атакували енергооб’єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях, поцілили по двох гідроелектростанціях.

До цього протягом чотирьох днів споживання електроенергії не обмежувалося. Водночас компанія «Укренерго» попереджала, що ремонти на атомних енергоблоках влітку можуть спричиняти брак електроенергії в енергосистемі.

Також начальник Департаменту балансової надійності оператора системи передачу «Укренерго» Роман Грабчак попереджав, що протягом літа очікуються дефіцити в енергосистемі, їхній пік може припасти на липень.

Форум

XS
SM
MD
LG