Доступність посилання

ТОП новини

ВС повідомив, що поки не братиметься за заяву, в якій позивач вдруге оскаржує указ про відсторонення Тупицького


Раніше Верховний суд вже відмовився розглядати позов до Зеленського про відсторонення Тупицького
Раніше Верховний суд вже відмовився розглядати позов до Зеленського про відсторонення Тупицького

У Верховному суді повідомили, що «залишили без руху» позовну заяву, в якій позивач вдруге оскаржує указ президента про відсторонення з посади голову Конституційного суду Олександра Тупицького, повідомляє пресслужба ВС.

«В ухвалі від 2 березня 2021 року у справі №9901/43/21 зазначено, що для звернення до суду у справах щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк, який є спеціальним для такої категорії справ (ч. 5 ст. 122 КАС України). Позивач звернувся до суду 26 лютого 2021 року, проте строк оскарження указу президента України закінчився 29 січня 2021 року», – йдеться у повідомленні.

За даними ВС, через те, що позовну заяву подано з пропуском терміну, вирішено надати позивачеві 10 днів із дня вручення копії ухвали «для усунення недоліків позовної заяви».

«Позивач раніше вже звертався з позовом до суду. 3 лютого 2021 року Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі № 9901/20/21, мотивуючи тим, що позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства. Це рішення позивач оскаржив в апеляційному порядку до Великої палати Верховного суду», – йдеться в повідомленні.

29 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення на два місяці голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ з метою «відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи». А 26 лютого продовжив термін відсторонення на один місяць.

30 грудня Конституційний суд України заявив, що президент Володимир Зеленський вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив положення Конституції, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького, тому має негайно скасувати цей документ.

XS
SM
MD
LG