Доступність посилання

ТОП новини

Веніславський: заміна міністра оборони у Раді не обговорюється, але до деяких міністрів є питання


Федір Веніславський, колишній представник президента України у Верховній Раді, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки /
Федір Веніславський, колишній представник президента України у Верховній Раді, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки /

У профільному комітеті Верховної Ради не обговорюється питання щодо можливої відставки міністра оборони України. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, колишній представник президента України у Верховній Раді Федір Веніславський.

«Наш комітет завжди бере участь у таких питаннях, обговорення припинення повноважень або призначення нового міністра. На даний момент в комітеті інформації про потенційну зміну міністра оборони немає, це питання не обговорюється взагалі», – сказав Федір Веніславський.

Натомість він зазначив, що до деяких міністерств все ж є питання. За його словами, йдеться про ті, які мають «промахи» у сферах, на роботі яких акцентує парламент.

«До деяких міністрів щодо їхньої ефективності точно є питання. Я не буду вам розкривати, скажімо так, всю приховану дискусію членів нашої фракції. Але до кількох міністрів, судячи з градусу оцінок їхньої діяльності, в тому числі їхніх промахів, скажімо так, в тих сферах, на які акцентує увагу і парламент, – накопичується. І я не виключаю, що найближчим часом декілька міністрів можуть постати перед питанням щодо необхідності їх звільнення», – розповів Федір Веніславський.

Рустема Умєрова призначили на посаду міністра оборони у вересні минулого року.

Відповідно до Конституції, міністр оборони України, міністр закордонних справ України призначаються Верховною Радою за поданням президента, інші члени Кабміну призначаються Верховною Радою за поданням прем’єра.

Форум

XS
SM
MD
LG