Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві сьогодні двічі звучатимуть сирени цивільного захисту


Варшава, фото ілюстративне
Варшава, фото ілюстративне

У столиці Польщі 9 жовтня проведуть навчання з оповіщення населення на випадок надзвичайної ситуації. Об 11:00 сигнал тривоги пролунає вперше, він триватиме три хвилини. Синхронно жителі та гості міста отримають SMS-повідомлення про надзвичайну ситуацію за допомогою системи Alert RCB (урядового центру безпеки).

Про це йдеться на офіційній сторінці міської ради Варшави.

О 12:00 буде повторний трихвилинний сигнал, який сповіщатиме про скасування стану тривоги.

Уперше в історії міста будуть проведені навчання з одночасного оповіщення мешканців за допомогою всіх наявних каналів екстреного зв’язку, а саме – системи оповіщення та застереження населення (тривожні сирени), повідомлення варшавської і регіональної систем оповіщення, оповіщення за допомогою SMS та із засобів масової інформації.

У ЗМІ оприлюднять інформацію про навчальний характер тривоги.

«Таке випробування відбудеться вперше, тому так важливо, щоб якомога більше людей були попереджені про навчання, щоб уникнути непотрібної тривоги. Наша мета – перевірити ефективність системи оповіщення по всьому місту, а також підвищити обізнаність жителів про те, як поводитися в такій ситуації», – каже мер Варшави Рафал Тшасковський.

Перевірка системи оповіщення відбудеться у співпраці з Міністерством внутрішніх справ та обласними службами.

«Ми живемо в непевні часи, і нам потрібно навчитися або нагадати собі, як поводитися в надзвичайних ситуаціях. Ці навчання стануть важливим випробуванням нашої стійкості до різного роду криз», – додає мер столиці.

До цього сигнал тривоги, сирену, можна було почути у Варшаві 1 серпня з нагоди вшанування річниці початку Варшавського повстання 1944 року та 19 квітня – в річницю початку повстання у Варшавському гетто 1943 року.

Форум

XS
SM
MD
LG