Доступність посилання

ТОП новини

Суд РФ оголосив вирок «вагнерівцю», який до смерті побив людину під час суперечки про війну


Найманцю загрожувало до 15 років вʼязниці, але помʼякшувальними обставинами суд визнав його участь у війні проти України
Найманцю загрожувало до 15 років вʼязниці, але помʼякшувальними обставинами суд визнав його участь у війні проти України

Суд у російському Ростові-на-Дону виніс вирок колишньому найманцю угруповання ПВК «Вагнер» Андрію Желудкову. Він посперечався про війну в Україні з незнайомим літнім чоловіком і побив його. Пізніше потерпілий помер від отриманих ушкоджень.

Суд відправив Желудкова в колонію суворого режиму на чотири роки, а також зобовʼязав заплатити 333 тисячі рублів синові загиблого як відшкодування моральної шкоди, повідомляє проєкт російської служби Радіо Свобода «Кавказ.Реалії».

За даними слідства, на зупинці в центрі Ростова пʼяний Желудков побив літнього чоловіка, бо той нібито став «висловлюватися нецензурною лайкою, ображати його і всіх учасників бойових дій». Жертва побиття померла в лікарні швидкої медичної допомоги – причиною стала закрита черепно-мозкова травма і забій головного мозку.

Найманцю загрожувало до 15 років вʼязниці, але помʼякшувальними обставинами суд визнав позитивну характеристику екснайманця Желудкова, участь у війні проти України і його бойові нагороди.

Це не перший випадок, коли колишніх найманців ПВК «Вагнер», звинувачують у скоєнні тяжких злочинів після завершення строкової служби в Україна.

Раніше колишнього найманця угруповання ПВК «Вагнер» засудили до семи років позбавлення волі за вбивство матері трьох дітей. За даними слідства, підсудний залишив жінку після вбивства у автомобілі і підпалив транспортний засіб.

Форум

XS
SM
MD
LG