Доступність посилання

ТОП новини

Пригожина назвали «людиною року» у номінації «організована злочинність та корупція»


«Євген Пригожин став цього року на своїй батьківщині найпомітнішим втіленням усього найтемнішого»
«Євген Пригожин став цього року на своїй батьківщині найпомітнішим втіленням усього найтемнішого»

Міжнародний Центр з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) визнав близького до президента РФ Володимира Путіна засновника та спонсора російської приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина, «людиною року» в номінації «організована злочинність та корупція».

«Євген Пригожин став цього року на своїй батьківщині найпомітнішим втіленням усього найтемнішого. За рівнем жорстокого насильства, цинізму та безкарності з ним мало хто може зрівнятися», – зазначили в організації.

OCCRP присуджує символічний титул «людина року» у номінації «організована злочинність та корупція» з 2012 року. 2014 року «переможцем» у ній став Володимир Путін.

«ПВК Вагнера» – російський неофіційний військовий підрозділ, який бере участь у наземних операціях у Сирії, Африці та у війні проти України. Бійців компанії підозрюють у скоєнні численних воєнних злочинів, зокрема у позасудових стратах.

Навесні «ПВК Вагнера» та особисто Пригожин почали вербувати до своїх лав російських ув’язнених та відправляти їх на війну. Засуджені, які погоджуються взяти участь у бойових діях, мають пів року пробути на передовій, їм під загрозою розстрілу заборонено відступати та здаватись у полон. Тим, хто за пів року залишаться живими, обіцяють помилування.

За оцінками американської розвідки, зараз у бойових діях на території України беруть участь близько 40 тисяч російських в’язнів.

XS
SM
MD
LG