Доступність посилання

ТОП новини

Узбекистан: вчительку, яка вдарила учня під час суперечки щодо російської мови, оштрафували


Інцидент стався в одній зі шкіл Ташкента (фото ілюстративне)
Інцидент стався в одній зі шкіл Ташкента (фото ілюстративне)

У Ташкенті вчительку оштрафували на 6,8 мільйона сомів (534 долари) за те, що вона вдарила учня шостого класу, який запитав, чому вона не говорить російською під час уроку.

Як повідомила узбецька служба Радіо Свобода, 23 вересня жінка прийшла на співбесіду на посаду завуча школи. Директорка школи без оформлення документів як стажеру доручила їй викладати російську мову й літературу у шостих класах із російською мовою навчання. Вчителька викладала двома мовами: російською й узбецькою. Один із учнів попросив її вести урок російською мовою. На відео, що поширилося в соцмережах, видно, як після суперечки з хлопчиком жінка смикнула його за вухо, виштовхнула до дошки, і вдарила по обличчю.

Після інциденту також звільнили директорку школи.

25 вересня речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Росія звернулася до Узбекистану з проханням надати офіційні пояснення. У відповідь заступник голови парламенту Узбекистану Алішер Кодіров заявив, що Росія повинна зосередитися на власних проблемах, а не втручатися у внутрішні справи Узбекистану.

Форум

XS
SM
MD
LG