Доступність посилання

ТОП новини

На Павлоградському хімзаводі завершили утилізацію 2 мільйонів заборонених протипіхотних мін


2013 року на Павлоградському хімічному заводі, що на Дніпропетровщині, відкрили два нові цехи для утилізації застарілого озброєння
2013 року на Павлоградському хімічному заводі, що на Дніпропетровщині, відкрили два нові цехи для утилізації застарілого озброєння

На державному підприємстві «Павлоградський хімічний завод» на Дніпропетровщині завершили утилізацію другого мільйона заборонених протипіхотних мін ПФМ-1с. Про це 27 вересня повідомив генеральний директор підприємства Леонід Шиман.

Символічну 2-мільйонну міну утилізували за участі представників Міноборони України і представництва НАТО в Україні.

За даними Шимана, утилізація протипіхотних мін відбувається у рамках програми НАТО «Партнерство заради миру», яка надає допомогу Україні в утилізації боєприпасів.

За попередніми підрахунками, в Україні ще зберігається понад 3,2 мільйона мін такого типу. Все це спадок радянської доби, більшості мін по 30-40 років.

Після підписання угоди було укладено тристоронній договір між Міністерством оборони, НАТО і Павлоградським хімічним заводом про ліквідацію мін ПФМ і ПФМ-1с на виробничих потужностях павлоградського заводу.

За домовленостями у рамках програми НАТО «Партнерство заради миру», хімзавод взявся утилізувати кілька мільйонів протипіхотних мін і тисячі тонн боєприпасів.

2013 року на Павлоградському хімічному заводі, що на Дніпропетровщині, відкрили два нові цехи для утилізації застарілого озброєння. Ці об’єкти вартістю в понад 200 мільйонів гривень збудували на виконання міждержавних домовленостей між Україною і США. На заводі наразі утилізують боєприпаси, які залишились із часів СРСР і звезені з усієї України. Проект частково фінансують США.

XS
SM
MD
LG