Доступність посилання

ТОП новини

Умєров обговорив із колегою з Португалії підготовку українського технічного персоналу для F-16


Розмову з міністеркою національної оборони Португалії Геленою Каррейраш український міністр назвав «продуктивною»
Розмову з міністеркою національної оборони Португалії Геленою Каррейраш український міністр назвав «продуктивною»

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив з міністеркою оборони Португалії Геленою Каррейраш підготовку українського технічного та допоміжного персоналу для винищувачів F-16.

«Провів продуктивну розмову з міністеркою національної оборони Португалії Геленою Каррейраш. Вдячний за підтримку, яку Португалія надає Україні. Ми обговорили підготовку українського технічного та допоміжного персоналу для F16 та залучення Португалії», – написав він у соцмережі Х.

Умєров також повідомив про запрошення португальських компаній до співінвестування в оборонне виробництво України.

Читайте також: Зеленський: Україні потрібно близько 160 винищувачів F-16

У серпні Данія повідомила, що розпочала навчання восьми українських пілотів на F-16. Також Греція, Португалія підтвердили готовність долучитися до тренування українських пілотів та інженерів на літаках F-16.

Україна неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Київ отримав від союзників обіцянки передати сучасні винищувачі F-16. Нині українські льотчики проходять навчання на F-16. Очікується, що після закінчення тренувальних місій Україна отримає ці літаки від західних партнерів.

Форум

XS
SM
MD
LG