Доступність посилання

ТОП новини

Умєров: Україна на 80% залежна від допомоги партнерів


«На даний час ця війна буде коштувати стільки, скільки ворог буде витрачати на неї», – заявив міністр Рустем Умєров
«На даний час ця війна буде коштувати стільки, скільки ворог буде витрачати на неї», – заявив міністр Рустем Умєров

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна на 80% залежна від допомоги партнерів. Про це він сказав в інтерв’ю Lb.ua.

«Ми на 80+ % залежні від наших партнерів. Ми працюємо з Євросоюзом, НАТО, SAG-U, EUCOM (Європейське Командування Збройних сил США), зі Сполученими Штатами, Великобританією, Францією, Німеччиною та десятком інших країн в двосторонньому форматі в щоденному режимі», – розповів він.

«Я завжди дивлюся на загрози. Тобто, наприклад, загроза з РФ на сьогодні у нас 250 бригад. І вони будуть підвищувати. В якому сенсі? Вони збільшують кількість авіаційних засобів, повітряних сил, ППО, штурмових. Ми кажемо, для цього потрібні сили і засоби. На даний час ця війна буде коштувати стільки, скільки ворог буде витрачати на неї», – додав міністр

Від початку повномасштабного вторгнення РФ західні партнери надають військову допомогу Україні. Протягом цього року Київ уклав безпекові угоди з низкою країн – вони, серед іншого, передбачають надання безпекової допомоги. Також Україна намагається збільшити власне виробництво зброї, частково виробляючи її спільно з партнерами.

Читайте також: «Це вау!» Як Україна нарощує виробництво зброї

На початку вересня Рустем Умєров у рамках зустрічі «Рамштайн» провів зустріч із колегами з країн Скандинавії та Балтії: Данії, Норвегії, Нідерландів, Латвії, Литви, Естонії, закликавши розширити співпрацю у спільному виробництві зброї.

Форум

XS
SM
MD
LG