Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця» підготувала нові правила перевезення тварин і закликає до їхнього обговорення


Пропонується, серед іншого, дозволити перевезення тварин у рюкзаку із водонепроникним абсорбуючим дном
Пропонується, серед іншого, дозволити перевезення тварин у рюкзаку із водонепроникним абсорбуючим дном

Національний перевізник «Укрзалізниця» ініціює нові правила перевезення тварин. Вони почнуть діяти після затвердження, йдеться у повідомленні компанії 2 липня.

«Ми вивчили тонни фідбеку, досвід залізниць-патнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури – і вже подали на затвердження зміни, які готові з вами обговорити», – вказано у дописі.

Зокрема, «Укрзалізниця» пропонує такі зміни:

  • замінити визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин із водонепроникним абсорбуючим дном;
  • для малих тварин до 45 сантиметрів у холці дозволити тимчасове перебування без переноски – для здорової активності та сну на полиці купе;
  • для великих собак від 45 сантиметрів пропонують дозволити проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе;
  • для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим – за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду;
  • будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів – з намордником і повідком.

Також перевізник обіцяє забезпечити альтернативні місця пасажирам, які відчуватимуть дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною.

Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів, зазначають у компанії.

Раніше у суспільстві викликала обговорення ситуація, коли працівники поїзда не пустили у вагон людину у військовій формі із службовим собакою. Тоді в «Укрзалізниці» пояснили, що правила перевезення тварин затверджені державними органами, яких працівники мають суворо дотримуватися. Зокрема чинними правилами передбачено, щоб собаки, зріст яких у загривку перевищує 45 сантиметрів, їхали у крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника.

Форум

XS
SM
MD
LG