Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: в 11 областях з 8:00 почали діяти чотири черги відключень світла


В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги, кажуть в «Укренерго»
В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги, кажуть в «Укренерго»

Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах з 8:00 почали діяти чотири черги відключень світла в деяких областях України. Про це 18 липня повідомила компанія «Укренерго».

За даними енергетиків, чотири черги відключень застосовують у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги, кажуть в «Укренерго».

Споживачі кожної області розділені на шість черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення. Якщо застосовано більше трьох черг графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку.

Член наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко заявив 3 липня, що ситуація з енергопостачанням може поліпшитися у останній декаді липня, коли планується вихід з ремонтів низки генеруючих установок, а також зниження температури.

Форум

XS
SM
MD
LG