Доступність посилання

ТОП новини

Через спеку «Укренерго» сьогодні подовжило години для застосування графіків відключень


Вид на Київ під час часткового відключення електроенергії, Україна, 5 червня 2024 року
Вид на Київ під час часткового відключення електроенергії, Україна, 5 червня 2024 року

Графіки відключень світла в усіх областях України сьогодні будуть діяти з 14 по 23 годину, повідомив оператор «Укренерго» вранці 11 червня. Раніше у компанії зазначали, що обмеження будуть застосовувати до 19:00.

В «Укренерго» додали, що години застосування графіків довелося розширити через спеку і відсутність економії електроенергії споживачами.

«Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів», – розповіли в компанії.

Оператор також повідомив, що є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Херсонській областях через бойові дії.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG