Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» вводить обмеження на денний період через зростання споживання електроенергії


Компанія нагадує рекомендації щодо ощадливого споживання електроенергії, зокрема, користування енергоємними приладами почергово
Компанія нагадує рекомендації щодо ощадливого споживання електроенергії, зокрема, користування енергоємними приладами почергово

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати через поступове похолодання та активізацію роботи бізнесу, повідомляє компанія «Укренерго» вранці 5 січня.

«Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень. Наразі у нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання», – йдеться в заяві оператора.

«Укренерго» додає, що через несприятливі погодні умови у центральній частині України зазнали низки пошкоджень розподільчі мережі. Тривають ремонтні роботи.

Читайте також: Російські атаки змушують Україну будувати децентралізовану енергетичну систему – Шмигаль

«Вчора ввечері на сході країни внаслідок обстрілу росіян пошкоджено один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Також у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною ситуація з електропостачанням через значні пошкодження електромереж та високу активність бойових дій», – повідомляє компанія.

Вона нагадує рекомендації щодо ощадливого споживання електроенергії, зокрема, користування енергоємними приладами почергово.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі в жовтні. За цей час їй вдавалося тимчасово вивести з ладу значну частину системи. В Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

XS
SM
MD
LG