Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: попри теплу погоду, в Україні рівень споживання електрики залишається високим


Енергетики закликають споживати електроенергію ощадливо.
Енергетики закликають споживати електроенергію ощадливо.

Попри теплу погоду, в Україні загальний рівень споживання електроенергії залишається високим, повідомляє компанія «Укренерго».

Енергетики закликають споживати електроенергію ощадливо.

«Вчора, 26 грудня, добовий максимум споживання був вдень. Його показник був на 1% вище, ніж на початку тижня 25 грудня», – йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» звертають увагу, що протягом доби в аварійний ремонт вийшли 3 блоки на теплових електростанціях, ще 2 блока вивели в поточний ремонт.

Проте наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів, додають у компанії.

За повідомленням, імпорт електроенергії здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі Румунії та Молдови – загальний обсяг 11 808 МВт·год.

Російські військові з 10 жовтня 2022 року здійснювали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак, а українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

Читайте також: Зиму «можемо пройти і без відключень»: як підготували енергосистему України та що може зробити кожен

Україна очікує ймовірних російських атак і цього опалювального сезону. Поки що масованих атак РФ по українській енергоінфраструктурі не було.

Форум

XS
SM
MD
LG