Доступність посилання

ТОП новини

Понад третина жителів Києва перейшли на українську мову спілкування під час війни – опитування 


Більшість опитаних підтвердили, що україномовне середовище найбільше допомагає почати спілкуватися українською
Більшість опитаних підтвердили, що україномовне середовище найбільше допомагає почати спілкуватися українською

За результати опитування про рівень володіння киян українською мовою, яке провели у застосунку «Київ Цифровий», з’ясувалося, що 33,3% жителів столиці перейшли на українську мову спілкування під час війни.

Як повідомляє пресслужба КМДА, серед опитаних 86,3% вважають українську мову рідною. Водночас вдома українською спілкуються 47% респондентів, із друзями – 44,4%, на роботі – 60,2%, а під час навчання – 81,4%.

«Для 46,5% респондентів звичка стала головною перепоною, що найбільше заважає почати спілкуватися українською. А переважна більшість опитаних підтвердили, що україномовне середовище (79,2%) найбільше допомагає почати спілкуватися українською», – йдеться в повідомленні.

У КМДА повідомили, що під час опитування у додатку «Київ Цифровий» були проведенні фокус-групи з містянами різних вікових категорій та соціальних груп. На основі цих досліджень розроблятиметься інструментарій для всіх охочих, аби покращити знання мови та сформувати україномовне середовище.

Загалом в опитуванні взяли участь 67 212 містян віком від 14 до 65 років та старше, серед яких 53% жінок та 47% чоловіків.

XS
SM
MD
LG