Доступність посилання

ТОП новини

В Україні пройшли успішне випробування дрони від п’яти литовських компаній


«Литва прагне сприяти виробництву безпілотників та антидронів. Це також дуже актуально для української сторони», – сказав міністр оборони країни
«Литва прагне сприяти виробництву безпілотників та антидронів. Це також дуже актуально для української сторони», – сказав міністр оборони країни

В Україні пройшли успішне випробування дрони від п’яти литовських компаній – тепер з виробниками планують укласти контракти, повідомляє пресслужба Міністерства оборони Литви.

Зазначається, що це були повторні випробування бойових безпілотників, їх провели під Києвом в умовах, що відповідають фронтовим.

«Литва прагне сприяти виробництву безпілотників та антидронів. Це також дуже актуально для української сторони. Українці діляться досвідом роботи безпілотників на полі бою, тестують безпілотники наших виробників, а після вибору найбільш підходящого вони підпишуть контракти з компаніями, які їх виробляють», – сказав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

За його словами, це «велике заохочення і значний крок» для литовських виробників, тому що технології та можливості безпілотників є необхідною умовою для того, щоб мати сучасні збройні сили.

На підтримку України буде передано дрони литовських виробників загальною вартістю 5 млн євро, такі ж безпілотники закуплять для литовської армії на 3 млн євро, додають у Міноборони Литви.

Читайте також: Латвія передала Україні ще 500 дронів – міністр

Литва входить до коаліції дронів, яка налічує 16 країн, серед яких також – Велика Британія, Латвія, Австралія, Чехія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Нова Зеландія, Канада, Нідерланди, Польща, Україна, Німеччина та Швеція.

Держави-члени коаліції працюють над постачанням різних типів безпілотників, таких як розвідувально-ударні безпілотники, безпілотні літальні апарати, керовані штучним інтелектом, і технології боротьби з дронами.

Форум

XS
SM
MD
LG