Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС Польщі заявили, що хочуть ознайомитися з таємними додатками до плану перемоги України


Бартошевський зазначив, що Україна передала план «тим країнам, які конкретно мають можливість підтримати Україну»
Бартошевський зазначив, що Україна передала план «тим країнам, які конкретно мають можливість підтримати Україну»

Українська влада не ознайомила Польщу з таємними додатками до плану перемоги України, але країна буде робити запит на цю інформацію, сказав заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський польському агентству PAP.

Він зазначив, що Україна передала план «тим країнам, які конкретно мають можливість підтримати Україну» у спосіб, передбачений планом і запевнив, що Польщу виключили зі списку країн, які отримали інформацію про план перемоги.

«Ми надали Україні військову допомогу у найбільш важливий момент, тому що коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків», – сказав він. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним».

На думку політика, Польща має отримати доступ до засекречених додатків.

«Напевно, польське МЗС буде говорити на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті», – додав Бартошевський.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Форум

XS
SM
MD
LG