Доступність посилання

ТОП новини

Громадянка України є серед поранених внаслідок нападу в Тель-Авіві – посол


Поліція на місці нападу в Тель-Авіві, 1 жовтня 2024 року
Поліція на місці нападу в Тель-Авіві, 1 жовтня 2024 року

Внаслідок нападу, що стався в передмісті Тель-Авіва 1 жовтня постраждала жінка, яка має український паспорт, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук 2 жовтня в ефірі телемарафону.

«Стало відомо сьогодні, що серед жертв теракту в Яффо, який стався вчора перед атакою Ірану, де семеро загиблих і 16 поранених, – серед поранених – одна громадянка, яка має подвійне громадянство, тобто має український паспорт. Нам поліція надала інформацію сьогодні вранці», – сказав посол.

За словами Корнійчука, за попередніми даними, загрози для життя жінки немає, і найближчим часом її відвідає український консул.

Сім людей загинули і 16 – поранені 1 жовтня у результаті «комбінованого нападу з ножем і стріляниною» біля зупинки трамваю в передмісті Тель-Авіва, повідомили ізраїльська поліція й екстрені служби. За даними поліції, напад здійснили двоє чоловіків, які «були нейтралізовані».

Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за інцидент, який стався безпосередньо перед масштабним ракетним ударом Ірану по Ізраїлю.

Форум

XS
SM
MD
LG