Доступність посилання

ТОП новини

Україна – на 83-му місці зі 140 у рейтингу конкурентоспроможності


Перше місце в рейтингу вперше за десятиліття посідають США
Перше місце в рейтингу вперше за десятиліття посідають США

Україна посідає 83-є місце у щорічному Глобальному рейтингу конкурентоспроможності країн, складеному фахівцями Всесвітнього економічного форуму (WEF). Всього в рейтингу цьго року аналізується ситуація в 140 країнах чи територіях.

Поруч з Україною в рейтингу – Домініканська Республіка і Македонія.

Перше місце в рейтингу вперше за десятиліття посідають США. У першій п’ятірці також: Сінгапур, Німеччина, Швейцарія, Японія. Останнє місце в рейтингу має Чад.

Рейтинг WEF складається на основі оцінки показників країн за 12 основними критеріями, які загалом містять близько 100 позицій. За кожною з них країна може отримати від 0 до 100 балів.

До цих показників входять, зокрема, розвиток інфраструктури, валютного і фондового ринку, робота державного апарату, судової системи, ділова активність, рівень освіти, показники зайнятості населення, криміногенна ситуація, інноваційні можливості, стан охорони здоров’я.

В України, згідно з рейтингом, 77-е місце – за рівнем адаптації технологій, 110-е місце – за рівнем розвитку державних інститутів, 131-е місце – за рівнем макроекономічної стабільності, 94-е місце – за станом охорони здоров’я, 58-е – за рівнем інноваційних можливостей, 46-е – за рівнем освіти, 66-е – ринком праці.

У минулорічному рейтингу експерти WEF аналізували ситуацію в 137 країнах чи територіях, Україна займала 81-е місце.

XS
SM
MD
LG