Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по супермаркету в Костянтинівці: число жертв зросло, під завалами ще є люди


Володимир Зеленський повідомив, що російської атаки зазнав супермаркет та відділення пошти
Володимир Зеленський повідомив, що російської атаки зазнав супермаркет та відділення пошти

Число жертв російського удару по Костянтинівці зросло до чотирьох людей, щонайменше 24 людини поранені, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін уточнив, що кількість загиблих зросла до 9.

«Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей», – написав Зеленський у телеграмі.

9 серпня сили РФ з артилерії завдали удару по супермаркету у Костянтинівці. Спочатку місцева влада повідомляла про сімох поранених.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG