Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Тищенка під домашнім арештом


Адвокати в апеляційній заяві заявили, що їхній підзахисний Микола Тищенко не має наміру переховуватися від слідства і не має можливості виїхати за кордон.
Адвокати в апеляційній заяві заявили, що їхній підзахисний Микола Тищенко не має наміру переховуватися від слідства і не має можливості виїхати за кордон.

Київський апеляційний суд залишив народного депутата України Миколу Тищенка під домашнім арештом.

Сторона захисту просила змінити Тищенку запобіжний захід на особисте зобов’язання, мотивуючи тим, що «підозра є необгрунтованою, зокрема, тій частині, що його звинувачують у незаконному позбавленні волі, вчинене за попередньою змовою».

Адвокати в апеляційній заяві також заявили, що їхній підзахисний не має наміру переховуватися від слідства і не має можливості виїхати за кордон.

За результатами апеляційного розгляду рішення суду першої інстанції від 25 червня залишено без змін, а апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Печерський районний суд Києва 25 червня обрав Миколі Тищенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак тоді на запитання кореспондентки Радіо Свобода, чи буде він оскаржувати рішення суду, Тищенко відповів, що «сенсу немає».

Читайте також: «Наразі позбавити Тищенка депутатських повноважень неможливо» – депутати щодо петиції на сайті Ради

Генеральний прокурор України за матеріалами Державного бюро розслідувань 25 червня повідомив Тищенку про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

За кілька днів до цього соцмережами поширилося відео з Дніпра: на ньому люди у балаклавах застосували силу до чоловіка, який гуляв з дитячим візочком і зробив зауваження супроводу депутата.

Згодом з’ясували, що то була охорона нардепа-мажоритарника, виключеного з фракції «Слуга народу», Миколи Тищенка. Він теж фігурує на відео. А чоловік, якого вони закували в кайданки– ветеран підрозділу Kraken Дмитро Павлов. Поліція відкрила два кримінальних провадження: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконного позбавлення волі. Тищенко у соцмережах пояснював ситуацію тим, що нібито «військовий напав на поліцейських».

Форум

XS
SM
MD
LG