Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих через вибух у Туреччині зросло до пʼяти. Ердоган перервав свій візит на саміт БРІКС

Оновлено

Карети швидкої допомоги стоять у черзі біля Turkish Aerospace Industries Inc. на околиці Анкари, Туреччина, 23 жовтня 2024 року
Карети швидкої допомоги стоять у черзі біля Turkish Aerospace Industries Inc. на околиці Анкари, Туреччина, 23 жовтня 2024 року

Щонайменше пʼятеро людей загинули, понад 20 поранено в Туреччині, де кілька невідомих влаштували вибух і перестрілку біля входу в будівлю аерокосмічної компанії Turkish Aerospace Industries, повідомив міністр внутрішніх справ Алі Ерлікая. Він кваліфікував напад як теракт.

Зазначається, що нападниками були двоє чоловіків. За словами міністра, вони були вбиті після своєї атаки. Чиновник додав, що двоє поранених перебувають у важкому стані.

Також Ерлікая заявив, що нападники «дуже ймовірно» були членами забороненої у Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК). Угрупування не оприлюднювало коментарів щодо вибуху.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган ухвалив рішення перервати свій візит на саміт БРІКС у Росії і вилетіти в Анкару, пишуть турецькі ЗМІ.

23 жовтня у Туреччині поблизу Анкари пролунав потужний вибух біля штаб-квартири компанії Turkish Aerospace Industries (турецькою TUSAŞ). Компанія виробляє літаки, вертольоти, а також безпілотні літальні апарати (БПЛА).

Турецький телеканал NTV повідомляв, що нападники підʼїхали до будівлі на околиці Анкари вдень у середу на звичайному таксі. Діставши зброю, вони спробували увійти в будівлю, але були зупинені охороною, після чого стався вибух.

Курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке не є партією, з кінця 1970-х років під різними назвами бореться за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах на південному сході Туреччини. Це угруповання також має свої бази в горах на півночі сусіднього Іраку, де місцеве населення теж становлять переважно курди. За час цього протистояння між турецькими курдами і державним керівництвом у Туреччині загинули понад 45 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG