Доступність посилання

ТОП новини

Лауреаткою премії імені Георгія Ґонґадзе-2024 стала Тетяна Трощинська


Тетяна Трощинська під час дискусії в рамках премії імені Георгія Ґонґадзе. Київ, 14 травня 2024 року
Тетяна Трощинська під час дискусії в рамках премії імені Георгія Ґонґадзе. Київ, 14 травня 2024 року

21 травня члени Капітули оголосили ім’я лауретки щорічної премії для незалежних журналістів імені Георгія Ґонґадзе. Цього року нею стала Тетяна Трощинська.

Лауреатка є директоркою департаменту стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту на «Суспільному», продюсеркою суспільно-політичного ток-шоу «Новий відлік», журналісткою «Громадського радіо», ведучою «Радіо Культура».

З 2018 року до 2024 була головною редакторкою «Громадського радіо». Окрім того, Трощинська розробляє та проводить тренінги зі стратегічної, кризової комунікації та конфлікт-менеджменту, з розвитку комунікативних та медіанавичок.

Лауреатку традиційно оголосили у Києві 21 травня, у день народження Георгія Ґонґадзе.

Цього року на відзнаку також претендували:

  • Анна Бабінець – журналістка-розслідувачка. Керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо»
  • Ольга Руденко – головна редакторка та засновниця видання The Kyiv Independent.

Премія імені Георгія Ґонґадзе – нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Асоціацією випускників kmbs, Києво-Могилянською Бізнес-Школою та виданням «Українська правда».

За умовами Премії, лише члени Капітули мають право номінувати журналістів на її здобуття, а згодом і визначати лауреата, який отримує статуетку та грошову винагороду в розмірі 100 тис. грн.

Лауреатами Премії в попередні роки стали Вахтанґ Кіпіані (2019), Павло Казарін (2020), Мирослава Барчук (2021), Мстислав Чернов і Євген Малолєтка (2022), Богдан Логвиненко (2023).

Форум

XS
SM
MD
LG