Доступність посилання

ТОП новини

Вони «зігують за війну» – бізнесмен Тіньков про перейменування його колишнього банку в РФ


Бізнесмен Олег Тіньков на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, архівне фото
Бізнесмен Олег Тіньков на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, архівне фото

Російський бізнесмен-емігрант Олег Тіньков заявив в інтервʼю телеканалу «Дождь», що банк «Тінькофф» вирішив перейменуватися на Т-Банк через тиск адміністрації президента РФ.

«Я не хочу, щоб моє прізвище, моє імʼя полоскалося в країні, до якої я жодного стосунку не маю… Справжня причина, звичайно, була, що на (власника банку Володимира) Потаніна натиснули в Адміністрації президента», – заявив Олег Тіньков.

Він додав, що в банку «зігують за війну», а голова його правління Станіслав Близнюк «через Z усе пише». «Це не той «Тінькофф», який я збудував. Це вже Z-організація», – сказав бізнесмен.

«До речі, я вважаю, що дуже невдало перейменували: їм треба було назватися Z-банк, це було б набагато крутіше. Z-Банк. У мене з креативом завжди було добре, треба було їм таки мені зателефонувати. Z-банк – це відображення сьогоднішнього «Тінькофф» – це Z-банк», – додав Тіньков.

Банк «Тінькофф» оголосив 5 червня, що змінює назву на Т-Банк. У компанії пояснили, що вирішили змінити назву, щоб «обʼєднати усі продукти та сервіси однією літерою, без зайвих слів».

Банк «Тінькофф» отримав свою назву на честь засновника компанії Олега Тінькова. У квітні 2022 року Тіньков, який виступив проти вторгнення військ РФ в Україну, продав свою частку в TCS Group (материнській компанії «Тінькоффа»). Бізнесмен, який живе за межами Росії, говорив, що він під тиском влади Росії продав активи за копійки. Після закриття угоди нове керівництво «Тінькоффа» заявило, що відмовиться від бренду, повʼязаного з імʼям засновника компанії.

Форум

XS
SM
MD
LG