Доступність посилання

ТОП новини

Низка ТЕС не працюють через «серйозні пошкодження» після останнього обстрілу – гендиректор Yasno


«Нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими»
«Нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими»

Масований ракетний удар 14 січня спричинив «величезний» дефіцит в енергосистемі, повідомив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко увечері в п’ятницю.

«Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти – поки невідомо», – заявив він.

Він додав, що компанія «Укренерго» значно обмежила споживання по всій країні, в тому числі в Києві. Відтак можливі екстрені відключення.

Читайте також: «Укренерго»: після чергової масованої ракетної атаки збільшився дефіцит електроенергії

«Руйнування є значними. Всі енергетики працюють над відновленням, але нам потрібно бути готовими до того, що відключення можуть бути тривалими», – попередив Коваленко.

Вранці 14 січня, а потім і пообіді у багатьох областях України було чутно вибухи. Влада повідомляла про роботу сил протиповітряної оборони. Такі повідомлення надходили з Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької, Львівської областей, з Києва, Одеси, Кривого Рогу, Харкова. Через влучання в об’єкти інфраструктури влада попередила про обмеження в подачі енергоносіїв. Крім ураження об’єктів критичної інфраструктури, постраждала і цивільна. У Дніпрі російська ракета влучила у житловий будинок. Наразі відомо про 30 загиблих і близько семи десятків поранених.

XS
SM
MD
LG