Доступність посилання

ТОП новини

Землетрус у Тайвані: кількість загиблих зросла до семи


Профільні відомства Тайваню повідомили, що електропостачання відновлено майже всюди, атомні станції не постраждали
Профільні відомства Тайваню повідомили, що електропостачання відновлено майже всюди, атомні станції не постраждали

Внаслідок найбільшого землетрусу в Тайвані за останні 25 років загинули щонайменше семеро людей, повідомляють міжнародні агенції з посиланням на уряд країни.

Понад 700 людей зазнали поранень, щонайменше 77 можуть бути заблоковані під завалами або в тунелях.

Вранці 3 квітня на Тайвані стався найсильніший за 25 років землетрус – магнітудою від 7,2 до 7,7, за даними різних сейсмологічних агентств.

Землетрус стався на сході острова, неподалік від міста Хуалянь. Сильні поштовхи відчувалися й у метро Тайбея, що на півночі острова. Метро ненадовго закривали, але невдовзі рух на більшості гілок було відновлено. Повідомляють, що поштовхи відчувалися на південному сході Китаю і навіть у Шанхаї.

Після землетрусу в Японії, на Філіппінах і на Тайвані випустили попередження про загрозу цунамі. Про руйнування від хвиль не повідомлялося, наразі загрози цунамі немає.

Профільні відомства Тайваню повідомили, що електропостачання відновлено майже всюди, атомні станції не постраждали. Залізниці та поїзди теж не отримали пошкоджень, але можуть бути затримки через перевірки. Працівників кількох заводів евакуювали після поштовхів, зараз вони повернулися на свої місця.

Нинішній землетрус на Тайвані став найсильнішим з 1999 року, коли внаслідок поштовхів магнітудою 7,6 загинуло понад дві тисячі людей, близько 50 тисяч будівель було зруйновані або зазнали пошкоджень.

Форум

XS
SM
MD
LG