Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на Покровському напрямку найбільше російських атак було біля Новоолександрівки


На Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурмові дії біля дев'яти населених пунктів
На Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурмові дії біля дев'яти населених пунктів

Протягом минулої доби на фронті було 146 бойових зіткнень, повідомляє вранці 11 липня Генеральний штаб ЗСУ.

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районам зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили дві артилерійські системи та одну станцію РЕБ/РЛС.

Більшість російських атак, як і раніше, була на Покровському напрямку – тут українські захисники відбили 42 штурмові дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Прогрес, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша, Юр’ївка, Євгенівка та Карлівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація російських атак була поблизу Новоолександрівки.

За даними штабу, на Торецькому напрямку, де напередодні активізувався противник, було 24 атаки неподалік населених пунктів Північного, Нью-Йорка, Торецька та Деліївки. У Генштабі не коментують повідомлення проєкту DeepState про те, що армія Росії перетнула адмінкордони селища Нью-Йорк на південь від Торецька.

Читайте також: Ціль №1: як Росія полюватиме на F-16 в Україні і що врятує літаки

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 17 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки, а на Гуляйпільському напрямку сили РФ намагалися просунутися у районі Гуляйполя, але зазнали невдачі.

Загалом російські війська минулої доби атакували на 12 напрямках.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що російські війська починають відчувати тиск українських контратак, але здатність України проводити більш потужні контратаки, як і раніше, залежить від постійної військової підтримки від країн Заходу.

Форум

XS
SM
MD
LG