Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ взяли під контроль понад 80 населених пунктів у Курській області РФ – Сирський


За словами Олександра Сирського, від початку операції на території Курської області українські війська просунулися на 35 кілометрів
За словами Олександра Сирського, від початку операції на території Курської області українські війська просунулися на 35 кілометрів

Українські військові продовжують наступальну операцію на території Курської області РФ, загалом під контроль взято понад 80 населених пунктів, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

«Всього від початку операції на території Курської області наші війська просунулися на 35 кілометрів, взято під контроль 1150 квадратних кілометрів території, 82 населених пункти», – сказав він по відеозв’язку під час доповіді президенту України Володимиру Зеленському на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

Сирський зазначив, що, окрім міста Суджа, завершили «пошук і знищення» противника у ще трьох населених пунктах.

За його словами, в цілому ситуація є контрольованою.

Читайте також: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що під контролем України уже перебувають 74 населені пункти у Курській області РФ. Натомість днем раніше виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Читайте також: У Росії «стурбовані швидким просуванням» ЗСУ на Курщині, зводять укріплення – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) в своєму звіті зауважили, що спостерігали за заявами і геолокаційними відеоматеріалами, які вказують на те, що станом на 13 серпня українські сили діють приблизно в 41 населеному пункті Курської області або поблизу них, хоча в цьому районі є багато надзвичайно малих населених пунктів і місцевостей, які ISW не включила до цього підрахунку.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG