Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ вночі атакували енергетичний об’єкт у центрі України, є пошкодження – Міненерго


Внаслідок атаки пошкоджене обладнання. Фото ілюстративне
Внаслідок атаки пошкоджене обладнання. Фото ілюстративне

Російські війська вночі атакували енергетичний об’єкт у центральному регіоні України, є пошкоджене обладнання, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

У відомстві також повідомляють, що у Львівській області внаслідок нічного російського удару пошкоджено повітряні лінії та електричне обладнання – знеструмлені 285 точок обліку. Тривають відновлювальні роботи.

Читайте також: Будівля НДІ ветеринарних добавок і кормових препаратів зазнала руйнувань у Львові внаслідок атаки РФ – Козицький

У ніч на 19 червня російські військові атакували Україну 21 ударним БпЛА типу Shahed-131/136. Якповідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 19 дронів у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Внаслідок цих атак в Україні застосовують графіки відключень, оскільки електроенергії не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

На початку квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG