Доступність посилання

ТОП новини

Cили ППО збили всі повітряні цілі на підступах до Києва – КМВА


Збиття ударного дрона в небі над Києвом, травень 2023 року, фото ілюстративне
Збиття ударного дрона в небі над Києвом, травень 2023 року, фото ілюстративне

Нічна повітряна тривога, яка 20 червня в Києві тривала понад дві з половиною години, була повʼязана із загрозою ударних БпЛА, повідомив зранку начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«За попередніми даними, ворожі дрони були запущені з півдня, пролетіли крізь Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську, Чернігівську області і намагалися атакувати Київ з північно-східного напрямку. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені на підступах до столиці. На цей час у столиці не зафіксовано ані руйнувань, ані потерпілих», – написав чиновник у телеграмі.

Він також указав, що існувала загроза застосування крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. «Але на цей момент пуски ракет попередньо не підтверджені. В повітряному просторі України ракети не відстежуються», – відзначив начальник КМВА.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG