Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Служби безпеки Чехії назвав «російський імперіалізм» серед загроз світовій безпеці


Очільник Служби безпеки Чехії закликав усвідомити, що безпека в країні стосується кожного громадянина, адже «ми живемо на одній планеті»
Очільник Служби безпеки Чехії закликав усвідомити, що безпека в країні стосується кожного громадянина, адже «ми живемо на одній планеті»

Нинішня міжнародна ситуація у світі є надзвичайно напруженою, заявив керівник Служби безпеки (BIS) Чехії Міхал Куделка. За його словами, в ситуації, що склалася, головною загрозою нині є «російський імперіалізм, диверсії і розвідувальні операції Росії, Китаю й Ірану».

«Світ кипить і небезпечно балансує на межі глобального конфлікту. У цій ситуації BIS продовжуватиме робити все можливе, щоб сприяти захисту Чеської Республіки та її громадян», – сказав Куделка в інтерв’ю ČTK.

За його словами, нестабільності також сприяють міграція, ворожа пропаганда, загроза ісламського тероризму, зростання насамперед правого екстремізму, нелегальна торгівля зброєю, кібератаки чи можливе зловживання штучним інтелектом.

Очільник Служби безпеки Чехії закликав усвідомити, що безпека в країні стосується кожного громадянина, адже «ми живемо на одній планеті».

На початку цього року голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер заявив, що Захід повинен готуватися до «всеосяжної війни» з Росією.

Раніше високопосадовець військового комітету НАТО заявив, що Альянс потребує «трансформації ведення війни» і закликав готуватися до епохи, в якій все може статися в будь-який час, в якій ми повинні очікувати несподіваного», зокрема війни.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) заявляли, що Путін вторгся в Україну в 2022 році не для того, щоб захистити Росію від загрози з боку НАТО, а для того, щоб послабити і остаточно знищити НАТО – ціль, яку він досі переслідує.

Форум

XS
SM
MD
LG