Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: через російські обстріли на Сумщині загинули дві людини, є поранені


Мешканці стоять на місці будівлі, зруйнованої російськими обстрілами, в селі Ямпіль, Сумська область, 6 вересня 2024 року
Мешканці стоять на місці будівлі, зруйнованої російськими обстрілами, в селі Ямпіль, Сумська область, 6 вересня 2024 року

Внаслідок російських обстрілів Сумської області загинули дві людини, ще двоє поранені, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

«Краснопільська громада: ворог вдарив з РСЗВ (10 вибухів), артилерії. Внаслідок артобстрілу поранені двоє цивільних, дві цивільні особи загинули», – йдеться у повідомленні.

За даними місцевої влади, вночі та зранку російські війська здійснили 19 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів області. Атак зазнали Сумська, Бездрицька, Миколаївська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади.

Читайте також: Влада про атаки РФ по Харкову: є влучання у двох районах міста

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG