Доступність посилання

ТОП новини

Троє загиблих і один поранений через обстріл на Сумщині. В ОГП повідомили про розслідування


Наслідки російських обстрілів на Сумщині, серпень 2024 року
Наслідки російських обстрілів на Сумщині, серпень 2024 року

Три людини загинули, одна – була поранена внаслідок російських обстрілів прикордоння Сумської області 18 вересня, повідомив Офіс генерального прокурора.

Як йдеться в повідомленні, за процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури розпочате досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

«За даними слідства, 18 вересня 2024 року близько 21:00 окупанти з артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру Краснопільської громади Сумського району. Внаслідок атаки агресора загинули 73-річний чоловік і його 72-річна дружина. Ще одне подружжя пенсіонерів зазнало поранення і було госпіталізоване. Через деякий час 66-річна жінка померла в лікарні», – йдеться в повідомленні.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілу, досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Національної поліції, повідомили в ОГП.

У Сумській обласній військовій адміністрації раніше повідомляли про двох загиблих через російські обстріли.

За даними ОВА, вночі та зранку російські війська здійснили 19 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів області. Атак зазнали Сумська, Бездрицька, Миколаївська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG