Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині за день було 37 обстрілів, загинула жінка, ще одна людина поранена – ОВА


Наслідки російського удару в Сумах, березень 2024 року (ілюстративне фото)
Наслідки російського удару в Сумах, березень 2024 року (ілюстративне фото)

Російські війська протягом дня 15 травня здійснили 37 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області, внаслідок чого одна людина загинула, ще одна – поранена, повідомила обласна військова адміністрація.

За повідомленням, цивільна жінка загинула в Есманьській громаді, поранена людина – в Дружбівській.

Загалом по області 15 травня зафіксовано 183 вибухи, обстрілів зазнали, крім двох згаданих, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади, повідомили в ОВА.

Раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю The New York Times спрогнозував, що після Харківщини Росія може розпочати наступ на Сумщині.

А перед цим президент України Володимир Зеленський заявив про «ворожу активність» проти Сумщини й Чернігівщини. За його словами, йдеться про обстріли і дії диверсійних груп.

Речник Оперативно-тактичного угруповання військ (ОТУВ) «Сіверськ» Вадим Мисник в ефірі Радіо Свобода 14 травня заявив, що ситуація на кордоні з РФ у Сумській області є напруженою, російська армія продовжує обстріли прикордонних населених пунктів.

За його словами, українські військові відстежують активність російських сил на кордоні з Україною, зокрема не Сумщині, «і якщо спроба буде проникнення на територію України, наступальних дій – ми будемо давати відповідь».

Форум

XS
SM
MD
LG