Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині через російські обстріли загинула людина – ОВА


Наслідки російських ударів на Сумщині, архівне фото
Наслідки російських ударів на Сумщині, архівне фото

На Сумщині минулої доби через російські обстріли загинула одна людина, повідомила обласна військова адміністрація.

«Новослобідська громада: зафіксовано пуски КАБ (дев’ять вибухів), обстріли з використанням FPV дронів (два вибухи), внаслідок чого загинула одна цивільна особа», – йдеться в повідомленні.

В ОВА зазначили, що протягом вчорашнього дня російські військові здійснили 90 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області.

«Зафіксовано 191 вибух. Обстрілів зазнали Сумська, Миколаївська, Хотінська, Миропільська, Білопільська, Річківська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Новослобідська, Глухівська, Есманьська, Шалигинська, Дружбівська, Середино-Будська громади», – повідомили в адміністрації.

Читайте також: РФ нещадно б'є по Сумщині – це плата за Курську операцію ЗСУ?

5 вересня влада Сумської області розширила обов’язкову евакуацію з Шосткинського і Конотопського районів через російські обстріли.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG