Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові публікують відео із центру Суджі в Курській області РФ


Будинок, зруйнований під час обстрілу міста Суджа Курської області, 6 серпня 2024 року
Будинок, зруйнований під час обстрілу міста Суджа Курської області, 6 серпня 2024 року

Військові з групи «Браво» 130 окремого розвідувального батальйону Збройних сил України опублікували 12 серпня у телеграмі відео проїзду центром міста Суджа в Курській області РФ.

З вікна бронеавтомобіля можна побачити Радянську площу, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

На відео немає жодного російського військового або мирного жителя.

Також користувачі у соціальних мережах поширюють відео, на якому видно наслідки бою у Суджі. Дата зйомки невідома.

Місто розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону з Сумською областю. Раніше в соціальних мережах вже зʼявлялося відео з українськими військовими у Суджі, аналітики VoxCheck у співпраці зі Суспільним припускали станом на 9 серпня, що ЗСУ можуть контролювати частину міста.

12 серпня Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії. На засіданні Ставки Сирський повідомив, що під контролем ЗСУ перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території Російської Федерації.

Також сьогодні виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Форум

XS
SM
MD
LG