Доступність посилання

ТОП новини

Суд поновив Головка, якого НАБУ звинувачує у хабарництві, на посаді голови Тернопільської облради


Крім того, суд зобов’язав виплатити Головку зарплату у розмірі 591 тисячу гривень за час вимушеного прогулу
Крім того, суд зобов’язав виплатити Головку зарплату у розмірі 591 тисячу гривень за час вимушеного прогулу

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова 1 серпня задовольнив позов про поновлення на посаді колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка. У червні 2023 року НАБУ звинуватило чиновника у вимаганні 2,4 мільйона гривень хабаря у бізнесмена.

Крім того, суд зобов’язав виплатити Головку зарплату у розмірі 591 тисячу гривень за час вимушеного прогулу.

26 червня минулого року в НАБУ повідомили, що антикорупційні органи затримали голову Тернопільської обласної ради і двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 мільйона гривень у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту об’єктів Тернопільської обласної ради.

28 червня 2023 року Вищий антикорупційний суд застосував до голови Тернопільської обласної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 26 серпня 2023 року включно. Альтернативою суддя визначив підозрюваному заставу у розмірі 805 200 гривень.

На наступний день Головка, звільнили з-під варти після внесення застави.

Звинувачення проти себе Головко відкидав: «Обласна рада вже майже два роки не має жодного відношення до бюджету. Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це жодним чином не впливаємо… З нашої сторони не було жодних дій. Це ніщо інше, як просто підступна, цинічна провокація».

Михайло Головко був народним депутатом 7-го та 8-го скликань Верховної Ради, на посаді голови Тернопільської облради перебував з листопада 2020 року. У жовтні 2023 року на сесії Тернопільської обласної ради депутати проголосували за звільнення Михайла Головка з посади.

Форум

XS
SM
MD
LG