Доступність посилання

ТОП новини

Україна все ще може перемогти, але з допомогою союзників – генсекретар НАТО


За словами генерального секретаря, на липневому саміті НАТО у Вашингтоні підтримку України поставлять «на твердішу основу зі збільшеною роллю НАТО»
За словами генерального секретаря, на липневому саміті НАТО у Вашингтоні підтримку України поставлять «на твердішу основу зі збільшеною роллю НАТО»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Україна все ще може виграти війну з Росією, але для цього потрібне продовження її підтримки з боку союзників.

«Україна продовжує воювати сміливо, але виклики перед українцями великі і вони зростають. Україна все ще може перемогти. Але за умови продовження активної підтримки з боку союзників по НАТО», – сказав Столтенберґ під час заяви для преси разом із чеським прем’єром Петром Фіалою в перший день дводенної неформальної зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі.

За словами генерального секретаря, на липневому саміті НАТО у Вашингтоні підтримку України поставлять «на твердішу основу зі збільшеною роллю НАТО в координації безпекової допомоги та навчання, а також і багаторічними фінансовими зобов’язаннями».

Саміт НАТО відбудеться 9-11 липня цього року у Вашингтоні. Як очікується, на саміті НАТО запевнить Україну у військовій, політичній і фінансовій підтримці, а також перебере на себе координацию безпекової допомоги Києву, яка зараз надається під проводом США у форматі «Рамштайн».

У рамках саміту відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на найвищому рівні. За даними міжнародної преси, західні партнери просять Київ не завищувати очікування щодо перспектив членства України в Альянсі.

Форум

XS
SM
MD
LG