Доступність посилання

ТОП новини

«Фіцо у небезпечному для життя стані» – пресслужба прем’єр-міністра Словаччини 


Співробітники служби безпеки перевозять словацького прем’єр-міністра Роберта Фіцо в машині після інциденту зі стріляниною в Гандлові, Словаччина, 15 травня 2024 року
Співробітники служби безпеки перевозять словацького прем’єр-міністра Роберта Фіцо в машині після інциденту зі стріляниною в Гандлові, Словаччина, 15 травня 2024 року

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо перебуває у небезпечному для життя стані після замаху на нього, повідомив його офіційний акаунт у фейсбуці.

Зазначено, що під час нападу було зроблено кілька пострілів. Прем’єра перевозять гелікоптером до Банської Бистриці, оскільки дорога до Братислави зайняла б занадто багато часу.

«Найближчі кілька годин все вирішать», – йдеться у дописі.

Премʼєр-міністр Словаччини Роберт Фіцо 15 травня зазнав поранення внаслідок стрілянини, що сталася після засідання кабінету міністрів країни.

Напад на Фіцо стався в місті Гандлова. За словами очевидців, Фіцо підійшов до місцевих жителів після засідання уряду, після чого пролунало кілька пострілів. Унаслідок нападу Фіцо впав на землю. За даними ЗМІ, премʼєр-міністра поранено в груди та живіт. Поліція затримала підозрюваного одразу після нападу.

Президент України Володимир Зеленський назвав напад на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо «жахливим» і побажав політику швидкого одужання.

Роберт Фіцо обійняв посаду прем'єр-міністра Словаччини в жовтні 2023 року після того, як на парламентських виборах перемогла його партія «Курс – соціальна демократія». Після перемоги Фіцо виступив проти військової допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG