Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Стамбула затримала понад 210 протестувальників під час акції 1 травня


Сутички під час маршу до Дня праці в Стамбулі, Туреччина, 1 травня 2024 року
Сутички під час маршу до Дня праці в Стамбулі, Туреччина, 1 травня 2024 року

У Стамбулі поліція затримала понад 200 людей після того, як влада заборонила мітинги 1 травня на центральній площі Стамбула Таксім, заявив міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая.

«210 людей були затримані в Стамбулі після того, як вони не прислухалися до наших попереджень і намагалися пройти до площі Таксім і напасти на поліцейських у День праці та солідарності 1 травня», – написав у соцмережі Х міністр.

Понад 40 000 поліцейських були розгорнуті по всьому Стамбулу, блокуючи провулки металевими бар'єрами, намагаючись перешкодити зібранню протестувальників. Поліція зіткнулася з демонстрантами біля мерії, застосовуючи сльозогінний газ і гумові кулі, щоб зупинити протестувальників, які прорвали барикади, повідомили журналісти AFP.

Напередодні поліція перекрила центральну площу Стамбула, щоб запобігти будь-яким першотравневим протестам. Водночас влада визначила 40 місць для мітингів 1 травня, виняток – площа Таксім.

Уряд країни давно оголосив Таксім забороненим для демонстрацій місцем з міркувань безпеки, але площа має символічне значення для профспілок. У 1977 році невідомі відкрили вогонь на святкуванні Першого травня на Таксімі, спричинивши тисняву та вбивши 34 людини.

Форум

XS
SM
MD
LG