Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: CША збираються оголосити про нову військову допомогу Україні напередодні Дня Незалежності


Зброю планують надати зі складів Пентагону, тобто вона може бути доставлена швидше
Зброю планують надати зі складів Пентагону, тобто вона може бути доставлена швидше

CША нададуть Україні нову військову допомогу на близько 125 мільйонів доларів, повідомляє агенція АР з посиланням на американських офіційних осіб.

За їхніми словами, пакет допомоги включає ракети протиповітряної оборони, боєприпаси для артилерійських ракетних систем HIMARS, Javelin і низку інших протитанкових ракет, системи і обладнання для боротьби з безпілотниками і радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, транспортні засоби та інше обладнання.

Офіційні особи говорили на умовах анонімності, оскільки ця допомога не була оголошена публічно. За даними агенції, офіційне оголошення може з’явитися вже в п’ятницю, напередодні Дня Незалежності України.

Зброю планують надати в рамках президентських повноважень щодо скорочення озброєнь, а це означає, що вона береться зі складів Пентагону і може бути доставлена швидше.

Читайте також: Telegraph: кілька факторів можуть підірвати рішучість Москви продовжувати наступ на Донбасі

Ця допомога буде оголошена на тлі українського наступу в Курській області РФ, де, за заявами Києва, під контролем ЗСУ перебувають понад 90 населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали тисячі людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Водночас російські війська здобувають перемоги на сході, навколо українського міста Покровськ – критично важливого логістичного вузла. За даними українського Генштабу, противник зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку.

Форум

XS
SM
MD
LG