Доступність посилання

ТОП новини

Байден оголосив про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів


Президент Джо Байден (праворуч) під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським (ліворуч) в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, четвер, 26 вересня 2024 року
Президент Джо Байден (праворуч) під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським (ліворуч) в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, четвер, 26 вересня 2024 року

Президент США Джо Байден оголосив про пакет безпекової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів.

Як повідомляє Білий дім, Байден провів сьогодні переговори з президентом України Володимиром Зеленським, у ході яких поінформував про свої зусилля, спрямовані на збільшення безпекової допомоги Україні протягом решти терміну його перебування на посаді.

«Сьогодні президент оголосив про пакет безпекової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів, який включає додаткові засоби протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніку та критично важливі боєприпаси для задоволення нагальних потреб України», – йдеться у повідомленні.

У Білому домі анонсують, що у найближчі місяці Вашингтон надасть Україні низку додаткових можливостей, зокрема сотні перехоплювачів протиповітряної оборони, десятки систем тактичної протиповітряної оборони, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні бронетранспортерів і бойових машин піхоти, а також тисячі додаткових броньованих автомобілів.

«Лідери зобов’язалися інтенсифікувати планування допомоги у сфері безпеки разом з міжнародними партнерами, щоб забезпечити Україну обладнанням, необхідним для перемоги. У рамках цих зусиль у листопаді 2024 року президент Байден проведе віртуальне засідання Контактної групи з питань оборони України на рівні лідерів», – додає Білий дім.

Володимир Зеленський, коментуючи ці переговори, написав у телеграмі, що вдячний президенту Байдену, обом партіям Конгресу та американському народу за оголошений сьогодні оборонний пакет на суму 425 мільйонів доларів, до якого увійшли нові системи протиповітряної оборони й далекобійне озброєння.

За даними ЗМІ, Джо Байден у Німеччині цього тижня планує зустрітися із німецьким канцлером Олафом Шольцом, президентом Франції Емманюелем Макроном і прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Раніше агентство Reuters і німецьке видання Spiegel із посиланням на джерела в уряді Німеччини писали, що Байден планує відвідати Німеччину 18 жовтня.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський відвідав Британію, Францію, Італію та Німеччину, де провів низку зустрічей із місцевими лідерами, представляючи український план завершення війни та ведучи переговори про подальшу підтримку.

Форум

XS
SM
MD
LG