Доступність посилання

ТОП новини

У штабі Трампа відповіли на запит про його бачення щодо припинення війни в Україні


У виборчому штабі Трампа зазначили, що він «зробить усе необхідне, щоб відновити мир і відновити американську силу і стримування на світовій арені»
У виборчому штабі Трампа зазначили, що він «зробить усе необхідне, щоб відновити мир і відновити американську силу і стримування на світовій арені»

У виборчому штабі кандидата в президенти США Дональда Трампа заявили, що пріоритетом його можливого другого терміну на посаді в разі переобрання буде якнайшвидше закінчення війни між Росією і Україною. При цьому, як заявили у штабі на запит Голосу Америки, європейські країни мають робити більший внесок в підтримку безпеки.

«Президент Трамп вважає, що європейські країни повинні сплачувати більшу частку витрат, пов’язаних із конфліктом, оскільки США заплатили значно більше, що несправедливо стосовно наших платників податків», - йдеться у відповіді.

У виборчому штабі Трампа додали, що він «зробить усе необхідне, щоб відновити мир і відновити американську силу і стримування на світовій арені».

«Він – єдина людина, яка може це зробити. Війна між Росією і Україною ніколи б не відбулася, якби Дональд Дж. Трамп був президентом. Так сумно», – заявили у штабі. При цьому про якісь конкретні кроки для досягнення цих цілей там не повідомили.

Раніше радники Трампа представили йому свій план щодо завершення війни, який передбачає спонукання України і Росії до якнайшвидших переговорів.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну в 2022 році Трамп виступає з суперечливими заявами, з одного боку, стверджуючи, що якби він був президентом, Росія не наважилася б напасти на Україну, з іншого – критикуючи адміністрацію Байдена і демократів за виділення коштів Україні.

Трамп неодноразово стверджував, що після обрання президентом зможе «впродовж 24 годин» зупинити війну в Україні. І в Москві, і в Києві ці слова коментували зі скепсисом. Газета The Washington Post раніше писала про деталі ймовірного мирного плану Трампа: стверджується, що він хоче натиснути і на Москву, і на Київ із метою змусити їх укласти мир ціною відмови України від частини територій, а Росії – від інших її вимог. Офіційно Трамп не підтверджував, що план саме такий.

Форум

XS
SM
MD
LG