Доступність посилання

ТОП новини

Суддя в Нью-Йорку відклав оголошення вироку в справі Трампа після рішення Верховного суду про імунітет


Тепер оголошення вироку призначили на 18 вересня, після того, як Трамп, як очікується, офіційно стане кандидатом у президенти від Республіканської партії
Тепер оголошення вироку призначили на 18 вересня, після того, як Трамп, як очікується, офіційно стане кандидатом у президенти від Республіканської партії

Винесення вироку колишньому президентові США Дональду Трампу у справі про фальсифікацію ділової документації напередодні президентських виборів 2016 року в спробі приховати виплати зірці фільмів для дорослих відклали принаймні до вересня.

2 липня суддя погодився зважити можливий вплив нового рішення Верховного суду щодо недоторканності президента.

Вирок Трампу мали оголосити 11 липня. Наприкінці травня суд присяжних штату Нью-Йорк визнав його винним у цій справі за всіма 34 пунктами обвинувачення.

Тепер оголошення вироку призначили на 18 вересня, після того, як він, як очікується, офіційно стане кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Рішення Верховного суду від 1 липня постановило, що колишні президенти мають широкий імунітет від судового переслідування.

Більшістю у шість голосів проти трьох суд ухвалив, що президент має право на імунітет у зв’язку з діями, вчиненими ним у рамках виконання конституційних обов’язків. На дії ж, скоєні приватно, імунітет не поширюється.

При цьому конкретне трактування того, які дії президента підпадають під імунітет від переслідування, а які ні, Верховний суд залишив на розсуд нижчої інстанції.

Після ухвалення цього рішення захист Трампа попросив суддю в Нью-Йорку скасувати обвинувальний вердикт і відкласти винесення вироку, щоб розглянути, як рішення Верховного суду може на нього вплинути.

Рішення Верховного суду відкладе й інше, федеральне судове переслідування проти Трампа за звинуваченнями в змові з метою скасувати свою поразку на президентських виборах 2020 року.

Форум

XS
SM
MD
LG