Доступність посилання

ТОП новини

США планують розширити санкції, щоб обмежити продаж чіпів Росії – ЗМІ


За даними Bloomberg, Вашингтон в середу оголосить про зміни, які розширять сферу існуючого експортного контролю та обмежень
За даними Bloomberg, Вашингтон в середу оголосить про зміни, які розширять сферу існуючого експортного контролю та обмежень

Адміністрація президента США Джо Байдена розширить санкції щодо продажу напівпровідникових мікросхем та інших товарів у Росію, націлюючись на сторонніх продавців у Китаї та інших країнах, повідомляє Bloomberg.

За даними видання, Вашингтон в середу оголосить про зміни, які розширять сферу існуючого експортного контролю та обмежень щодо товарів американського бренду, навіть якщо вони не виробляються всередині країни.

Головною метою змін є, зокрема, чіпи. За словами джеред видання, Росії все ще вдається отримувати чіпи від сторонніх країн для використання в ракетах та іншій зброї, незважаючи на cпроби обмежити доступ Москви до технологій, що підтримують її військові зусилля.

США розширять категорії заборонених товарів, опублікувавши ширші коди товарів, а також ідентифікують за адресами гонконгські компанії, які переправляють товари до Москви, кажуть співрозмовники Bloomberg.

Читайте також: CША запровадили санкції проти трьох фірм із РФ – через закупівлю компонентів для Shahed

Американські регулятори мають на меті обмежити продаж мікросхем, вироблених за кордоном і проданих за кордоном, якщо вони мають американський бренд або якщо вони вироблені на основі американських технологій або на обладнанні, пов’язаному з США, і, таким чином, підпадають під санкції.

Раніше правозастосування було зосереджене більше на товарах американського походження. За словами одного з співрозмовників, США виявлятимуть сторонніх продавців і попереджатимуть їх про те, що їм заборонено відправляти чіпи з американським брендом до Росії. Перекупники часто базуються в Китаї.

Напередодні речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що цього тижня під час зустрічі «Групи семи» (G7) будуть оголошені нові заходи для покарання Росії за її агресію проти України, включно з діями щодо використання заморожених російських активів на допомогу Києву.

Форум

XS
SM
MD
LG