Доступність посилання

ТОП новини

У США громадянина Росії засудили за незаконне постачання електроніки до РФ


Представник Мін’юсту заявив, що правоохоронні органи «не зупиняться ні перед чим», щоб притягнути до відповідальності тих, хто намагається отримати доступ чутливих технологій
Представник Мін’юсту заявив, що правоохоронні органи «не зупиняться ні перед чим», щоб притягнути до відповідальності тих, хто намагається отримати доступ чутливих технологій

Федеральний суддя у Сполучених Штатах 17 липня засудив громадянина Росії до трьох років ув’язнення за участь у постачанні OLED-мікродисплеїв подвійного призначення російським компаніям, повідомляє Міністерство юстиції США.

29 лютого 2024 року Марченко визнав себе винним у відмиванні коштів і контрабанді у мировому суді.

Представник Мін’юсту Деміан Вільямс заявив, що правоохоронні органи «не зупиняться ні перед чим», щоб притягнути до відповідальності тих, хто намагається обійти американське законодавство та отримати доступ чутливих технологій.

«Сьогоднішній вирок має стати нагадуванням про те, що жодна кількість підставних компаній чи плутанина у документах не зупинять нас у переслідуванні тих, хто намагається незаконно отримати доступ до контрольованих технологій», – заявив він.

Читайте також: У Німеччині суд засудив двох громадян РФ за постачання електроніки для дронів

Виконавчий помічник директора ФБР Роберт Уеллс розповів, що Марченко та його спільники керували «міжнародною мережею контрабанди чутливої мікроелектроніки, яка використовується у військовій техніці та інших системах озброєння».

«Сьогоднішній вирок демонструє рішучість ФБР зробити свій внесок у захист національної безпеки та запобігти перенаправленню американських військових технологій іноземним супротивникам та ворожим національним державам», – додав він.

Марченко проживав у Гонконгу і керував кількома підставними компаніями, що базуються там, в тому числі Alice Components, Neway і RG Solutions. Про його арешт стало відомо у вересні 2023 року.

Ця мережа закупівель обманним шляхом отримувала від американських дистриб’юторів великі обсяги мікроелектроніки подвійного призначення, зокрема мікродисплеї, для перепродажу їх російським компаніям. Мікродисплеї застосовуються в оптичних прицілах, окулярах нічного бачення, тепловізорної оптики та інших систем озброєння.

Форум

XS
SM
MD
LG